Vegyél hazait jeligére – így harap a magyar

Még a nyáron beszélgettünk fog témákról a bátyámmal egy siófoki hotel teraszán, ahová kikapcsolódás gyanánt foglaltunk egy tesós, lazulós wellness hétvégét. Varázslatos környezet, feltöltődés, finom hazai ételek, no meg haverok, buli, Balaton jeligére ugyebár.

Fogászati témában mindketten elég illetékesek vagyunk. Mivel nekem fogszabályzóm van, rendszeresen kell járnom, neki pedig egész életében problémái voltak a fogaival, így most fog implantátum beültetésre van szüksége. Egyszerűen sajnos nem jó a genetikája ebből a szempontból. Még szerencse, hogy én nem ezt a génállományt örököltem – gondoltam magamban – tök jó, hogy nekem csak kócosak.

Szóval beszélgettünk, hogy mint az emberek 90%-a, mi is a fogorvostól rettegők közé tartoztunk anno, de mára már ez a félelem azért alább hagyott. De ez csak annak volt „köszönhető”, hogy mindketten végre rászántuk az időt és pénzt a ragyogó mosoly projektre. Tudniillik, azért a professzionális fogászati ellátás nem olcsó mulatság, a fogszabályzó és implantátum árak a több 10, vagy 100 ezres kategóriában mozognak. De ha az ember tartós és esztétikus eredményt akar, akkor bizony érdemes rászánni ezt az összeget, mert hosszútávon kifizetődőbb.

Ritka időszak volt ez, mert a tesóm külföldön dolgozik, így kb. 3x jön csak haza évente. Ilyenkor megpróbálok minél többet lógni vele, mint amikor kicsik voltunk. Szóval, mint a külföldön dolgozó hazánk fia, nyilván csakis magyar viszonylatokban gondolkozik, ha fogászati kezelésről van szó. Hiszen külföldön híresen drága ez a szolgáltatás, még az ottani állampolgároknak is, nemhogy vendégmunkásként nekünk, magyaroknak.

Viszont, ahogy említettem, tesóm nem volt annyira szerencsés, mint én. Neki a rendszeres és nagyon alapos fogmosások ellenére is folyamatosan romlottak a fogai, nagyon rossz állapotba kerültek, fiatal kora ellenére. Ez pedig nyilvánvalóan a párválasztásban is megnehezítette a dolgát, hiszen szégyellte a fogait.

Elérkezett tehát az idő, s összegyűlt az anyagi keret is, hogy véget vessen ennek az időszaknak, és megcsináltassa a fogait.

Rengeteg fogászat honlapját végig bújta az interneten, alaposan áttanulmányozta az implantátum árak felhozatalát, táblázatba rendezte magának, majd ennek alapján pro- és kontra, az ár-érték arányt figyelembe véve meghozta döntését. Torony magasan a Fogorvos Budapest fogászat győzött, így mellettük tette le a voksát. Itt megtalálta azt amit keresett. Mindent egy helyen: modern környezetben, szakszerű ellátást, barátságos orvosokat, rugalmas időpont egyeztetést és nem mellesleg pénztárca-barát árakat. Egyszerűen tökéletes választásnak bizonyult.

implantátum árak

Emlékszem először nagyon félt a beavatkozástól, de mivel profi kezekbe került, melyet már az előmunkálatok során is megtapasztalt, pontosan tudta, jó helyen van, és az eredmény magért beszél majd.

Ma már teli szájjal vigyorog minden alkalommal, én pedig a drótfogammal visszamosolygok rá. Látom a szemében azt a boldogságot, amit a magaméban látok, mikor tükörbe nézek. Büszke a szép új fogaira.

Ráadásul a várva várt „mellékhatás” sem maradt el, odakint megismerkedett egy csinos, magyar lánnyal, s azóta együtt élnek, sokat nevetnek és utazgatnak. Idén már be is mutatja nekünk a szerencsés választottját.

Micsoda boldogságot és változást adhat egy implantátum, nem igaz? Én azt mondom, minden pénzt megér!