Az otthon melege az igazi, de azért egy hotelben sem rossz

Amíg felújítjuk a házat, beköltöztünk egy hotelbe. Szerencsére megtehetjük, mert a hotel az enyém… Így megspóroltunk néhány kitépett hajszálat és keresetlen szót, ami akkor ért volna bennünket, ha az anyósomhoz hurcolkodunk át erre a jó néhány hétre. Ez egy nagyon kis családias szálloda egyébként, modern köntösben, ugyanis mindig szívügyem volt az építészet és a lakberendezés is, így választottam ki annak idején az épületet is. Szeretem az eklektikus stílust, a klasszikus, a retro és a modern találkozását. Kedvenceim a mid century bútorok és a kortárs képzőművészeti alkotások, design tárgyak (amelyek egyben használati tárgyak is) találkozásai, szerintem mindezek igazi karaktert tudnak adni bármilyen helyiségnek. A hotel festői környezete pedig az igazi bónusz, kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt minden korosztály számára.

A felújítás legproblémamentesebb része az új, abszolút modern, takarékos és környezetbarát fűtésrendszerünk kialakítása. Amikor néhány hónapja az alábbi szöveg jött velem szembe, úgy éreztem, megvilágosodtam: “Infra hősugárzó – Téged melegít és nem a levegőt!”. Egyből utána is olvastam egy honlapon, ahol nem csak tájékoztató jelleggel szerepelt sok okosság, hanem egyből árajánlatot is tudtunk kérni új fűtésrendszer kiépítésére vonatkozóan a megyénkben illetékes kivitelező partnertől. Mivel az “Infra hősugárzó – Téged melegít és nem a levegőt!” szöveg nagyon hangzatos és csalogató volt, emellett az oldal maga is nagyon szimpatikussá vált számomra az információgazdagsága és őszintesége révén, nem sok tanakodás kellett ahhoz, hogy úgy döntsek, őket bízom meg a projekttel. Szerettem volna egy olyan céggel együtt dolgozni, ahol a szakértelem párosul az alázattal, a baráti árakkal és a közvetlenséggel, amivel az ügyfeleket kezelik. Úgy érzem, itt minden megvalósult. Így végül nem gondolkoztam kifejezetten sokat azon, hogy őket bízzam-e meg a kiépítéssel, hanem inkább kitöltöttem az árajánlatkérő űrlapot – nagy alapossággal, ahogy kérik, a személyes adatokon, elérhetőségeken felül az ingatlan adataival -, majd izgatottan vártam a megkeresésüket. Nem telt bele sok időbe, már jelentkeztek is, aminek nagyon örültem. A maradék kérdéseimre is választ kaptam és együtt kezdtünk el gondolkozni a számomra legjobb megoldáson.

Noha az “Infra hősugárzó – Téged melegít és nem a levegőt!” felütés tényleg egyből levett a lábamról, azért az infrafűtésen kívüli többi lehetséges megoldást sem szerettem volna egyből kizárni. Így számba vettem az elektromos fűtés, a napelemes rendszer és a hőszivattyú lehetőségét is. Azonban végül mégiscsak kisült, hogy számunkra az infra lesz a legjobb megoldás. Lám, ezért kell a szakértői segítség! Egyébként a napelem rendszer is nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Hiszen egy igazán modern és népszerű megoldásról beszélünk, ami hosszú távú befektetés ugyan, de nagyon megéri, emellett környezetbarát is. Lehet, hogy ez lesz a következő projekt, mondjuk a hotelben?!…