Napelem invertert láttam egy balatoni hotelben

Napelem inverterrel ismerkedtem a nyaralás során

Azt gondolom, ha az ember lánya nyaralni megy, nem biztos, hogy a napelem inverter az első dolog, ami szemet szúr neki a nyaralás során. Márpedig velem ez volt a helyzet. A családdal vállalkoztunk a nyaralásra, így aztán több-kevesebb lelkesedéssel ültem be az autóba. Ezek a közös kirándulások ugyanis nem mindig sülnek el megfelelően. Emlékszem, a legutóbbi nyaralás alkalmával is sikerült olyan szállást választanunk, ahol nyüzsögtek a bogarak a szobánkban, így aztán alig mertünk elaludni a testvéremmel. Mondanom sem kell, hogy mindezt napközben, a strandon pótoltuk. Így viszont nem igazán éreztük magunkat kipihentnek, és semmilyen családi programon nem tudtunk jó szívvel részt venni. Épp ezért meglepett, hogy idén ennyire másképp választottak szállást a szüleim.

A hotel ugyanis különösen jól nézett ki, ráadásul nagyon adott a környezetbarát szemléletmódra. Az udvaron szelektíven lehetett gyűjteni a hulladékot, és mondom, még napelemeket is felfedeztem a tetőn. Persze először a napelem inverter látványa lepett meg, meg is kérdeztem a gondnokot, hogyhogy ad erre a ház. Azt felelte, a hotel vezetőségének mindig is fontos volt, hogy tegyenek valamit a hotel zöldebb üzemeltetéséért. Majd megdicsért, hogy észrevettem a napelem invertert, ez ugyanis – ahogyan ő fogalmazott – a napelemes rendszer szíve, lelke. Egyik délután sajnos az eső elmosta a balatoni terveinket, így jobb híján a hotelszobában rá is kerestem a napelem inverter kifejezésre. Így akadtam rá a napelempalyazatok.hu oldalra, ahol részletesen bemutatják, hogy működik a napelem inverter, és mi szükséges a megfelelő telepítéséhez.

Napelempalyazatok.hu – minden, amit a napelem inverterről tudni érdemes

Így aztán, aki érdeklődik esetleg a napelemes rendszerek iránt, az semmiképpen ne szalassza el végignézni ezt az oldalt! Önmagában ugyanis a napelemek körültekintése nem elegendő ahhoz, hogy az otthonunkban használni tudjuk a napelemek által megtermelt energiát, figyelmeztet az oldal. Ugyanis előbb át kell konvertálni a megtermelt energiát olyan váltóárammá, amelyet már a háztartásban is hasznosítani tudunk. Ehhez szükséges a napelem inverter. Ennek segítségével lesz ugyanis az összes háztartási gépünk, berendezésünk rácsatlakoztatható az áramforrásokra. A napelempalyazatok.hu tájékoztatása szerint azonban nagyon fontos felmérnünk, pontosan mekkora inverterre is van szükségünk.

Na és mitől függ a méret, kérdezhetnénk. Elsősorban az éves áramfogyasztástól, legelőször ezt érdemes átgondolni a napelem inverter kérdése kapcsán. Általánosságban elmondható, hogy az éves fogyasztáshoz képest egy kicsivel alacsonyabb teljesítményű inverter is jól ellátja a feladatát. Ez azért van így, mert ha jól telepítik a napelemes rendszert, akkor az hozzávetőleg 20 százalékkal több áramot termel, mint eredetileg kalkuláltuk. Hogy számokra fordítsam a magyarázatot: például egy 4500 kW áramfogyasztás háztartáshoz az ideális napelem inverter teljesítménye 3,5-4 kW között mozog. Persze sok mindent befolyásolhatnak a jövőbeli terveink is. Ahogyan a napelempalyazatok.hu-n is olvasható, ha viszont valaki inkább bővítésben gondolkodik a jövőre nézve, akkor persze érdemesebb eleve nagyobb napelem invertert is beszerezni.

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer még így bele fogom ásni magam a napelemes rendszerek és a napelem inverter témakörébe. Nagyon tetszett azonban, amit a napelempalyazatok.hu-n olvastam. Minden információ nagyon összeszedett, könnyedén el lehet igazodni az oldalon. Ráadásul az volt az érzésem, hogy olyan szakemberek dolgoznak a csapattal, akiknek fontos, hogy az ügyfél is átlásson minden eshetőséget. Épp ezért az oldalon megfogalmazott tudást is úgy adják át, hogy annak is érthetővé váljon, aki először foglalkozik ezzel a témakörrel. Ha neked is felkeltette az érdeklődésed a lehetőség, ne habozz árajánlatot kérni az oldalukon! Csupán pár kattintás az egész!