Újra a Balatonon nyaralok

Írtam már arról, hogy milyen kalandos tini korom volt, és hogy milyen sok felejthetetlen időt töltöttem el a barátaimmal a Balatonon. Az a helyzet, hogy az azóta eltelt években viszont nem is voltam ott egyáltalán. Ahogy nőttek a lehetőségeim, végül mindig külföldön kötöttem ki. Most viszont más a helyzet. Nemrég kiderült, hogy babát várok, így az első pár évben szerintem újra hazai helyeken fogunk nyaralni.

Addig viszont még van jó néhány teendőm és kisebb beruházások is várnak a nyaralás költségein felül. Be kell rendeznünk egy gyerekszobát és a babakocsi beszerzése is hátra van még. Egyik barátnőm, akinek szintén nemrég született meg az első gyereke, ajánlott is nekem egy típust, így rá is akarok keresni, hogy hogy alakulnak az inglesina babakocsi árak. Kis keresgélés után erre a weboldalra bukkantam.

Hát úgy látom, hogy egy gyerek nagy kiadással jár, még szerencse, hogy van megtakarításunk, és hogy a szüleink is besegítenek. Egy ilyen minőségi babakocsi pontos típustól függően 319 és 359 ezer forint között mozog. Kíváncsiságból megnézem, hogy mit tud a legdrágább, az Inglesina Aptica XT System Quattro 4 az 1-ben multifunkciós babakocsi Darwin I-size hordozóval. Külsőre elég tetszetős az biztos. Azt írják, hogy 1-2 hét alatt meg is érkezik a rendeléstől számítva, ami nekem mondjuk nem annyira érdekes, mert még bőven van időm, amíg megérkezik az új családtag. Négyféle szín közül lehet választani. Nekem a zöld tetszik legjobban így elsőre, már csak azért is, mert még nem tudjuk, hogy kisfiú lesz-e vagy kislány. Úgy látom, hogy ennek a babakocsinak az a legfőbb előnye a többi modellhez képest, hogy nagyon spéci kerekei vannak, amik elnyelnek mindenféle rezgést, így a baba egészségének is jobbat tesznek (ilyenkor még nagyon sérülékenyek az izmok és például a gerinc is). Na, de jobban is alszik tőle a csemete, nyugodtan lehet sétáltatni közben.

Egy szuper nagy mózeskosár van benne, amiben jó sokáig elfér a gyerek, még a téli nagy overallokban is. Emellett egy olyan matrac van benne, amit az orvosok direkt az újszülöttek anatómiáját figyelembe véve fejlesztett ki. Ezt később ki lehet belőle venni.

A háttámla állítható, szóval ha ébren van a pici, akkor szabadon nézelődhet, amikor meg alszik, akkor kényelmesen tud feküdni. Emellett szellőző nyílásokkal is ellátták, hogy igény szerint irányíthassuk a friss levegőt, vagy csukhassuk be, ha nagyon hideg van.

A kupolatető védelmet biztosít az UV sugarak ellen, ami kiemelten fontos az ilyen pici babák esetében. Emellett még egy kihúzható napellenző is van rajta.

Ebben a babakocsiban Darwin típusú autós babaülés van. Ez a többi autósüléshez képest egy továbbfejlesztett modell, van benne nyárra külön betét, a téli időszakra lábzsák, hogy ne sarazzon mindent össze a gyerek, és a lába se fázzon. Ezenkívül az esővédő hasznos lehet az őszi és tavaszi átmeneti évszakokban, nyáron pedig sok kellemetlenségtől óvhatja meg a babát a szúnyogháló is.

Ennek az autósülésnek állítható a fejtámlája és megerősítették az oldalát az erről érkező ütközésekkel szemben is. Ha éppen nem a kocsiban használjuk, akkor pedig rárakhatjuk a Stand up állványra, így otthon is kényelmesen lehet használni.

Azt hiszem, hogy elég alaposan körbejártam ezt a típust. Majd ha lesz még időm, akkor a többi modellt is megnézegetem a Babaverda oldalán. Az inglesina babakocsi árak tekintetében mindenesetre most már képben vagyok.