Egy jó szabósághoz jó gépek is kellenek

Egy hotelben dolgozom, és mondhatni én vagyok a szállodaigazgató jobbkeze, hiszen minden komplexebb feladatot rám szokott bízni, amire már neki nincsen ideje. Én szoktam a főnököt helyettesíteni is, mikor valamilyen oknál fogva nem tud bejönni dolgozni.

Egyébként ritka jó főnök, mert hatalmas tapasztalata van. Már harminc éve dolgozik a szállodaiparban, és az a terve, hogy ha majd nyugdíjba megy, akkor engem fog beajánlani az utódjának. Az utóbbi három évben, mikor alatta dolgoztam, rengeteg mindent megtanultam ezzel a szakmával kapcsolatban.

Ezt a szállodát nem egyszerű vezetni, szóval itt aztán rendesen megedződtem. Egy nagy szállodáról van szó, ami a Balaton partján helyezkedik el. Rengeteg itt a férőhely, és általában alig van szabad helyünk, főleg ha szezon van. A szállodához tartozik két étterem és egy bár is, amikkel külön-külön is sokat kell foglalkozni. Őszintén szólva ez egy nehéz munka, és nem is tudnám csinálni, ha nem lennék ennyire elhivatott.

Az igazgató úgy döntött, hogy új uniformisokra lenne szükség a szálloda dolgozói számára, mert a régiek már eléggé kimentek a divatból. Engem bízott meg azzal a feladattal, hogy keressek egy olyan szabóságot, akik viszonylag gyorsan és olcsón képesek minőségi ruhákat készíteni a számunkra. Itt többféle ruháról volt szó, hiszen nálunk legalább tíz munkakör létezik – például takarítók, pincérek, szakácsok. Nagyjából úgy számoltam, hogy ötven darab ruhára lesz szükségünk.

Ekkora mennyiség esetén nyilván csak egy igazán profi szabóság jöhetett szóba, ahol nem csak jó szakemberek dolgoznak, de a legprofibb varrógépekkel is fel vannak szerelkezve. Találtam is egy ilyen helyet viszonylag közel hozzánk, akik a varrógépeiket a varrogepguru.hu internetes oldalról rendelik.

A szabóság ügyvezetője megnyugtatott, hogy a ruhák időben és rendben el fognak készülni, mert a Siruba varrógép – Varrógépek – Varrógépguru forgalmazó révén minden eszköz és berendezés a rendelkezésükre áll ahhoz, hogy ezt a komoly feladatot végrehajtsák.

Mivel szeretek jobban utána járni a dolgoknak, ezért én magam is ránéztem ennek a forgalmazónak a weboldalára.

Az első, ami rögtön tudatosult bennem, hogy itt nem csak az ipari, munkahelyi varrógépeken van a hangsúly, de gondolnak azokra is, akiknek csak otthonra kéne egy ilyen gép. Ez egy igazán jó dolog, hiszen így teljesítményben és árban is meglehetősen változatosak az itt kapható varróberendezések.

Nem kell attól sem félnünk, hogy esetleg véletlen olyan típust választanánk ki, ami nem megfelelő a céljainknak, mert itt tanácsadást is kérhetünk abban a tekintetben, hogy mely gépek fedik le leginkább a céljainkat. Itt a legprofibb szakemberek dolgoznak, akik könnyedén felmérik azt, hogy kinek mire is van szüksége.

A szabóság Siruba márkájú gépekkel dolgozik, ami nagyon híresnek és megbízhatónak számít a hozzáértők szemében. Az ipari varrógépek tekintetében ők ott szerepelnek a legjobb gyártók között.

Mitől is annyira jók a varrógépeik, ha profi, munkahelyi varrásról van szó?

Az egyik legfontosabb, hogy többféle anyaggal is kiválóan lehet velük dolgozni. A könnyebb és a középnehéz anyagok feldolgozása sem jelent ezeknek a gépeknek problémát, ami nagyon fontos, hiszen ipari környezetben mindkettő előfordul.

Megnéztem az egyik Siruba terméküknek a leírását, és ott egészen döbbenetes műszaki adatokkal találkoztam. Ennek a varrógépnek a varrási sebessége percenként eléri az 5500 öltést. Nem csoda, hogy a szabóság ilyen gyorsan tud dolgozni, ha ilyen kiváló gépek állnak a rendelkezésükre. Egy darab tű található meg benne, és a maximális öltéshossz öt milliméter. Összesen két darab cérna helyezhető el benne egyszerre.

Ennek a gépnek a megtervezése során az ergonómiai szempontokról sem feledkeztek meg, hiszen ez egy nagyon halk készülék. Gondoljunk csak bele, hogy ez milyen fontos annak, aki egész nap ezzel a géppel dolgozik. A halk motornak köszönhetően a munkavégzés is sokkal kellemesebb ezzel a varrógéppel! A talpemelése teljesen elektronikusan működik, ami csak tovább fokozza a dolgozók kényelmét.

Aki már foglalkozott varrással, az tudja, hogy mennyire fontos az, hogy a fényviszonyok megfelelőek legyenek. Rendes világítás nélkül lehetetlen jó munkát végezni. Ezzel tisztában van ez a gyártó is, így az említett készüléket LED lámpával is felszerelték, ami tökéletesen megvilágítja a munkavégzésre szánt területet.

A Siruba varrógép – Varrógépek – Varrógépguru szolgáltatás révén nem csak olyan gépekhez juthatunk hozzá, melyek általános célokra alkalmasak, hanem olyanokhoz is, melyek sajátosabb feladatok ellátására is képesek.

Nem csoda, hogy általam megbízott szabóság olyan kitűnő ruhadarabokkal látott el minket, ha ilyen kiváló berendezésekkel dolgoznak. Én is rendelni fogok magamnak tőlük valamilyen háztartási varrógépet, mert kedvet kaptam a varráshoz, ahogy a honlapjukat tanulmányoztam. Még nem tudom, hogy pontosan mire is lesz szükségem, de ez nem is baj, mert ők majd segíteni fognak kiválasztani a számomra tökéletes varrógépet.