Tipp-topp meló, tipp-topp fizu: TopiWork

Jó kommunikációs készséggel áldott meg az ég! Mindig olyan melót kerestem, ami valamilyen ügyfelekkel, vendégekkel való kapcsolattartásról szól. Most éppen hotel recepción dolgozom, immáron külföldön, de volt ilyen már Magyarországon is.

Azonban ezeket megelőzték olyan diákmunkák, amiket egy TopiWork nevű hely közvetített ki nekem, és ez olyan komoly szolgáltató, hogy egész változatos dolgaik szoktak lenni. Engem a TopiWork készített fel, hogy hamar készen állhassak belecsobbanni a nagyobb dolgokba! Nézzetek rájuk (kattintás után): TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka. Azért jó kis lehetőség tényleg, mert itt nem az “árufeltöltői” szolid világon belül kell csak gondolkodni. Persze igényünk bármilyen lehet. De nagyon sok mérnöki állás akad (ami azért már nem kicsit komoly), és mint mondtam, lehetnek ilyen speciális elképzeléseink is, mint nekem. Ezt úgy értem, kiindulhatunk abból, hogy milyen karakterek vagyunk mi magunk, ehhez milyen munkatípus képzelhető el, és egész érdekes paraméterek szerint szűrhetünk ezáltal, amikor náluk válogatunk a www.topiwork.hu-n.

TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka

Szóval, a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka szekciójában már felnőttesebb dolgokban kell gondolkodni, szól ez a jó kis pénzkeresési opciókról is, de sokkal inkább arról, hogy már valódi munkát találjunk. Egy valami különbözik csak a szokványosan formális munkába állástól, ily módon. Az, hogy a foglalkoztató cégek részére kedvezőbb kondíciókat jelent az, hogy diák-jogviszonyú embereket találnak, akiket így kipróbálhatnak, esetleges majdani, hosszútávú alkalmazás szempontjából is. De mi, hallgatók, diákok itt saját magunk lehetünk, a saját igényekkel! Ha a szakmai tapasztalatszerzés a célunk, az is meglesz, ha a jó pénzkeresési kondíciók, az is adott itt, hisz nem a fizetésünkön “spórolnak” ezek a cégek.

A TopiWork Iskolaszövetkezet – diákmunkában tehát valami forradalmit csinál: egy olyan honlapot üzemeltet, ahol online, komoly cégek között böngészhetnek az oktatásban résztvevő fiatalok, ennek okán kapcsolatba kerülve a komoly munka világával! Óriási ez szerintem.

Mi volt például az én melóm? Hogyan jutottam el odáig, hogy elvégezzem?

Én diszpécser voltam. Online, az oldalon tudtam jelentkezni a munkára, egy kérdőívet kellett aztán kitölteni, online leadhattam az önéletrajzomat is, és aztán már a cégtől magától kerestek rögvest, mikor minden rendben ment előzetesen. A cég pedig egy budapesti, III. kerületi kereskedés volt és én az ügyfelekkel tartottam tehát a kapcsolatot. Jó tapasztalatszerzés volt, 2500 forintos órabérrel. Továbbá rám bízták aztán az elektronikus munkalapokat is. Nagyon bombasztikus volt valóban, hogy egy ilyen profi szövetkezet, mint a Topi közbenjárt, hogy aztán én ilyen fiatalon alkalmasnak találtassak egy komoly cég komoly munkáira is, és ne csak úgy, elüldögélni vegyenek fel mondjuk egy pár hetes szakmai gyakorlatteljesítés során. Szuper a Topi, szuper lehet velük a pályakezdés is, én mondom!