Hoteles nyaraláson kattantam rá az illóolajokra

Még a gyerekeink megszületése előtt a férjemmel minden évben elmentünk nyaralni valamilyen hotelbe vagy szállodába. Most már ez kicsit nehézkesebb lenne két aprósággal, és bevallom, kicsit hiányzik is, azonban minden ilyen utazásra szép emlékként gondolok vissza és sok mindent köszönhetek pár alkalomnak. Az egyik nyaralás alkalmával találtam rá az egyik még máig is tartó nagy szenvedélyemre, az illóolajokra.

Azon a nyaraláson kivételesen körbenéztünk a hotelben kapott prospektusban, ahol az együttműködő partnerek kedvezményes programajánlatait találja az ember. Találtunk egy kedvezményes túrára szóló kupont egy közeli illóolaj készítő gyárba. Nagyon érdekes programnak tűnt, és a páromnak is tetszett. A gyárlátogatáson végigmentünk az illóolaj gyártás teljes folyamatán. Különböző illóolaj készítő és lepárló gépeket láttunk, a végén pedig egy kis üvegcsével is kaptunk ajándékba a választott illatból.

Ettől a ponttól kezdve kezdtek el igazán érdekelni ezek az olaj formájú aromák. Utánanéztem mindennek velük kapcsolatban és mai napig használom őket amihez csak lehet. Párologtatjuk őket otthon, a saját készítésű öblítőmbe és tisztítószereimbe is ezeket rakom, valamint különböző típusú illatosítókat gyártok belőlük. Ezen kívül pár illóolajnak a bőrön és testen alkalmazva igazán jótékony hatása van, mi a háztartásban ezeket is előnyben részesítjük.

Sajnos én házilag elkészíteni nem tudom őket, de találtam egy mára már bevált oldalt, a pipereporta.hu-t, és évek óta őket választom, ha illóolajokról van szó. Több száz féle illat található meg náluk. Rendelkezésre állnak virágos, karácsonyi, vagy éppen gyümölcsös aromák, de dizájner parfümökre hajazó illatokat is találni náluk nagy mennyiségeben. Ezen kívül allergén mentes és 100% tisztaságú illóolajokat is forgalmaznak. Minden illatnak más jótékony hatása van, így a kiválasztás előtt érdemes ezeknek utánanézni, de persze van olyan, amely szimplán csak a jó illatért felelős.

Ha részletesebben utánajárnál, akkor az oldalon találsz egy belinkelt oldalt is, ami kimondottan az illóolajokkal foglalkozik, és minden lehetséges információt megtalálsz ott készítésükről, tulajdonságaikról. Továbbá a cégnek van egy saját portálja és egy YouTube csatornája is tele hasznos tartalommal. Ezeket is mind megtalálod az oldalon.

A pipereporta.hu egyébként egy kézműves kozmetikum alapanyagokat árusító cég. Így nem csak illóolajokat forgalmaznak, hanem szinte mindent ami a gyertya, szappan, fürdőbomba és kence készítéshez szükséges. Nem csak az interneten keresztül érheted el termékeiket, hanem üzletükbe is ellátogathatsz, amely Budapesten található. Persze az online vásárlás könnyebb és gyorsabb, ha az ország más pontján élsz. Ebben az esetben lehetőséged van házhoz szállítással, vagy csomagautomatába kérned a termékeket. Én is mindig rendelni szoktam tőlük, és sosem adódott semmilyen probléma. Általában nagyon gyors a kiszállítás folyamata, valamint a fizetési opciók is kedvezőek, hiszen utalásos, kártyás, és utánvétes készpénzes fizetésre is van lehetőség.

A webáruházban az illatoknak és aromáknak egy külön kategóriát szentelnek. Ott kedvedre válogathatsz, és garantáltan minden keresett illatot megtalálsz. Az én top három kedvencem a borsmenta, a teafa, és a rozmaring illóolaj.

Ha eddig még nem tetted, szerezz be te is pár illóolajat, hiszen ezek tényleg multifunkcionális illatszerek és szinte bárhogyan hasznosíthatod őket háztartásodban. Segítségükkel és a pipereporta.hu egyéb termékeikkel saját kézműves kozmetikumaidat is elkészítheted, így illatozva indulhatsz el a természetesség útján.