Oázis a fennsíkon

Kissé képzavarnak tűnik, tudom, pláne, hogy egy zöldellő fennsíkról akarok mesélni, de nekem megtetszett ez a megfogalmazás. Múlt nyáron kivételesen nem a déli partot, hanem az északit választottuk a szokásos, Balaton környéki nyaralásunk során. Erről szól ez a kis történet.

Nem is a tó volt amúgy most a középpontban. És nem is valamelyik település. Egy félreeső területen található hotelt választottunk, direkt olyat, aminek a közelében nincs semmi, de úgy igazán semmi. Csak a természet. Érdekes életérzés is lehet ilyen szállodában, egész évben dolgozni! Megszállni is jó volt ott, de még ennél többet is szeretnék egy ilyen helyből, ha lehetne. Izgalmas lehet üzemeltetni egy eldugott részen, de pont ettől romantikus helyen egy szállót, ami kicsit el van zárva mindentől, és így még gondosabb és figyelmesebb munka lehet a beszerzés és egyebek. Annál kielégítőbb viszont, amikor minden klappol.

Azt megtudtam a nagyon kedves személyzet tagjaitól, hogy sok dolgot vásároltak/vásárolnak a Hunnia Kristály nevű kereskedésből, mikor lelkesedésemben a nagyszerűen végzett munkájukról érdeklődtem. De minden titkukba persze nem avattak be. Viszont ez tényleg egy nagy hírű vendéglátó-ellátó, sok helyütt írnak is róluk, szóval engem is kicsit beszippantott a kínálatuk. Még úgy is, hogy én már nem vagyok vendéglátós, csak terveztem mindig azzá lenni, és nem is vetettem el teljesen. Máig sem.

legjobb kések

Azt mondták, a legjobb kések is tőlük szerezhetők be, de én elejétől végéig átfutottam párszor mostanra a kínálatot. Tényleg nagyon izgalmas, nagyon szerteágazó ez a világ! A Hunniánál viszont valóban a legminőségibb konyhai eszközök vannak összegyűjtve és megvételre kínálva, nem beszélve a vendégkiszolgálás kellékeiről. Legyen szó eldobható fast food cuccokról, vagy komolyabb éttermi dolgokról – a minőség mindig jól értelmezhető kritérium csak más-más termékcsoport esetén, ez bizonyos “minőség” mindig mást jelent. Egy koktélbár vagy egy fagylaltozó pont úgy felszerelhető tőlük, mint az említett hotel-bár, vagy éttermi rész volt ott, ahol mi jártunk. Legyen annak funkciója a reggeli szervírozás, vagy a minőségi ételfelhozatal mellett történő vendégkiszolgálás, a nap bármely pontján.

A “legjobb kések” kitétel alatt azt értettem, hogy rozsdamentes minőségi acél dolgokra helyezték a hangsúlyt a Hunnia kínálatában, bár a teljes kínálat ezen részét sem fogom tudni nekifutásból így bemutatni, szóval nézzétek át magatok a linken, mi minden rendelhető, ha ilyen típusú beszerzés szükségességében vagytok érdekeltek. Annyit én is dolgoztam a vendéglátásban, hogy tudjam, az egyik legkardinálisabb dolognak tekinthető, hogy a lehető legjobb kések álljanak rendelkezésre – ezért is emelem ki ezt. A fentebb linkelt darabok beszerzési helye Solingen, Németország. De hosszas leírásokkal segítenek megérteni, mitől jó egy ilyen kés valójában. Vagy bármilyen kés, mert más rendelési kategóriákban más funkciójúakat is találtok.

A konyhára éppúgy nyújtanak tehát minden szükségest, mint a tekintetben, amivel a vendégek találkozhatnak. Sőt, elmondták ezen a szálláshelyünkön, hogy a dekorációhoz is rendeltek ezt-azt a hunniakristaly.hu-ról. És mint látom, ebből is tudnék magam is válogatni. Zsúrkocsi, esernyőtartó – ilyenekre is vannak külön alkategóriák. Szerintem könnyű kiigazodni náluk, szóval tényleg nem tehetek mást, mint azt javaslom, indítsatok velük, ha most kezdtek valamibe a vendéglátó-szektorban, netán hiányzik valami a meglévő készleteitekből.

Nekik sokat hozzáadott az említett “oázisunk” és annak hangulatának szerethetőségéhez, hogy minden nagyon klappolt, semmiben sem volt hiány, és minden a minőségi érzetet nyújtotta, abban a bizonyos hotelben. Fogunk még oda menni, madárcsicsergésre ébredni és gyönyörködni a Balaton-felvidéki tájban, no meg élvezni a kényelmüket, ez biztos!