Nemszeretem szituáció: zilált frizurával kellett az elegáns étterembe toppannom

Emlékezetes esti élménnyel gazdagodtam a nyáron egy balatoni hotelben a hajszárító kapcsán. Egész pontosan annak hiánya kapcsán. Történt ugyanis, hogy üdülőtársainkkal elhatároztuk, hogy megengedünk magunknak egy elegáns éttermet az aznapi búcsúvacsorára. A búcsúesthez márpedig holdfényes búcsú úszás is dukál a háborítatlan esti Balatonban. Szokásomhoz híven nem sok tartalék időt hagytam az esti program megtervezésekor, a jóleső úszás után mindössze egy órám maradt a hajmosásra és egy csinos frizura létrehozására a vacsoráig. Indulás előtt fél órával kiléptem a zuhanyból, és a hajszárító után nyúltam… volna. De hajszárítót bizony égen-földön nem találtam, pedig még csak nem is a legolcsóbb árkategóriába tartozott ez a szálloda. Nagyon bosszantó helyzetbe kerültem, de elővettem humorérzékemet és az úszás után megmaradt energiáimat. A langyos esti partmenti szellőben fel-alá futkosva a menetszélben kézzel és a fésűvel borzolgatva hajamat igyekeztem valamiféle formába önteni azt. El lehet képzelni a végeredményt.

Mindez a kellemetlenség könnyedén megelőzhető lett volna, ha a hotel rászán egy nem túl földbe döngölő mértékű beruházást a hajszárítókra. Az 50 százalék com-on például kifejezetten kedvező áron nemcsak professzionális háromfokozatú hajszárítót találnak, hanem a szállodákba illő kivitelezésű, igényes, rozsdamentes fali tartót is a készülék számára. Mindezt a remek ár-érték arányú termékeknek köszönhetően szobánként mindössze néhány ezer forintos költséggel, ami ez én ott töltött éjszakáim bevételének is csak a töredéke. Igazán sajnálom, hogy nem áldoztak rá ilyen csekély összeget.

Meg is fogom írni építő jellegű javaslatként a Vendégek könyvébe. Segítek nekik még azzal is, hogy beírom: gyorsan tudják orvosolni ezt a fájó hiányt, hogy a többi vendégnek ne okozzon hasonló problémát. Az 50 százalék com ugyanis 72 órás kiszállítási határidőt vállal, a telefonos ügyfélszolgálat pedig készségesen ad tájékoztatást az elérhető raktárkészletről. Amilyen felkészült és profi ez a webshop, könnyen el tudom képzelni, hogy akár a kis hotel összes szobáját el tudják látni egyszerre.

Ha pedig a jelenleg elérhető hajszárító típus nem volna megfelelő, biztosak lehetnek benne, hogy hamarosan újabb modellel is találkozhatnak, hiszen hétről-hétre bővül és megújul a termékkínálat. Ráadásul ez a csapat egy gyors és hatékony saját szervizt is üzemeltet. Ekkora géppark esetében bizony előfordulhat meghibásodás, de a szerviz garancia szolgáltatásának hála, minden ilyen fennakadás rendkívül hamar feloldható. 1-2 tartalék hajszárító beszerzésével tehát biztosítható a töretlen ellátás. Így nem kellene többé egyik vendégnek sem ilyen szörnyű szélfútta hajjal beállítani vacsorára.