Simson – nem csak egy motor, egy igazi életérzés

A múlt héten eltöltöttünk pár kellemes, feltöltő napot a családom társaságában egy vidéki szállodában. Nem is gondolná az ember, hogy micsoda kiszolgálás és vendégszeretet van egy-egy vidéki, civilizációtól jól elrejtett helyen, de mindez a kedvesség, ami itt fogadott minket, az nagyon különleges. A nagyvárosi ember nem is ismerheti igazán ezt a mértékű kedvességet, mert itt valahol annyival egyszerűbbek és közvetlenebbek a népek. Természetesen a hotel szolgáltatásai is kimagaslóak voltak a korábbi tapasztalataink közül, de ami az igazi kuriózum, amit tovább is viszünk magunkkal, az a vendégszeretet. Amire viszont nem számítottam, az édesapám anekdotázása a simson éveiről. Ugyanis meglátott a hotel mellett egy réges-régi motort és arról eszébe jutott sok-sok régi történet még abból az időből, amikor ő is két keréken szelte az országutat.

Mint mindenki más abban a korszakban, édesapám is a simson rajongók és hajtók klubjába tartozott. Ami ebben számomra igazán meglepő, az az, hogy a mai napig sokan tartoznak ehhez a csoporthoz és hát ebből egyenesen következik az is, hogy kellenek alkatrészek a szereléshez és javításhoz. Ezt szolgáltatja a motorbolt.co.hu. Itt aztán mindent meg lehet rendelni, ami csak a simson kérdéskörhöz tartozik. Még szerencse, hogy van egy ilyen oldal, különben nehéz lenne karbantartani ezeket a járgányokat.

simson

Édesapámmal böngésztem végig a motorbolt.co.hu oldal kínálatát és persze minden alkatrészhez volt egy sztorija. Mert bizony előfordul néha, hogy gyertyát kell cserélni, vagy mondjuk a levegőszűrő gumicső adja meg magát. A webshopban lehet még kapni többek között golyóscsapágyat, hátsó villogótartót és lábvédőhöz tartozó gumiszegélyt is. Na és mi az a rész még a motoron, ami nagyon könnyen megsérülhet? Hát a lámpabúra! Éppen ezért lehet kapni hátsó lámpabúrát és persze teljes hátsó lámpát is arra az esetre, ha egyben kéne az egészet cserélni. Van még a kínálatban dugattyú, hátsófékfedél, körmösváltókerék, akkutöltőegység és még sorolhatnám.

A gyűjtők számára azt gondolom, hogy ez valódi kánaán, hiszen honnan máshonnan lehetne megrendelni ezeket az alkatrészeket egy réges-régi motorhoz, ha nem a motorbolt.co.hu-ról?! Szerintem hatalmas szerencse, hogy vannak még simson kedvelők és gyűjtők, mert ez egy olyan életérzés fenntartása, amit érdemes átadni az utókornak.

Természetesen aki simson alkatrészt keres, az valószínűleg minden más egyéb motoros holmiban is érdekelt lehet. Ezt csak azért mondom, mert a motorbolt.co.hu-n nem csak alkatrészek kaphatók, hanem teljes felszerelés is, amiben biztonságosan hajthatjuk a simsont. Ha pedig azt nézzük, hogy a kategóriákon belül még milyen jellegű simson alkatrészek kaphatók, nagyon sokáig sorolhatnám. A különböző típusokhoz van akár váz, teljes motor, vagy elektronika is, ahogy porlasztó és más egyéb korábban sorolt tartozékok is. Szerintem ez egy nagyon klassz hagyomány továbbra is, ápolni a régi hagyományokat és a régi vasakat.

Ha pedig azon agyalnátok, hogy hogy is hozzák ki a motorbolt.co.hu-ról a termékeket, akkor megnyugtatásul mondom, hogy 30 000 Ft felett ingyenes házhoz szállítják a megrendelt termékeket. Úgyhogy irány a webshop, hatalmas választék van a simson alkatrészekből, amiből minőségi módon lehet restaurálni a legendás kétkerekűt. Ajánlom azoknak, akik profik és hivatásként tekintenek a simson restaurálásra és persze azoknak is, akik csak egyedi esetként foglalkoznak ilyen jellegű felújítással.