Miben más, ha gyerekkel megy nyaralni az ember?

Ha van nagyon pici gyermeketek, tisztában lehettek vele, hogy gyermekkel teljesen más leruccanni egy hétre Siófokra. Főleg ahhoz képest, mint amikor a pároddal még ketteseben nyaraltatok. Akkor minden a lazulásról szólt. Gyermekkel is lehet lazulni persze, de sokkal könnyebben jön közbe valami. Amikor először nyaraltok vele, még minden újdonság neki. Nem csak a hely, maga az érzés is. Ezért sokszor csak “mentek utána”, próbáljátok követni a tempóját. Mindent meg kell nézni, meg kell tapogatni, ki kell próbálni. Kicsit fárasztó is, de ettől még nagyon élvezetes.

Bonyolultabb a helyzet, ha hirtelen nem érzi teljesen jól magát, közbejön valami kis rosszullét, vagy bármi hasonló. Pláne ha otthon hagytok valami fontosat, de ő nélkülözi. A felnőtt ember nagyjából tudja, mit tartson magánál – fájdalomcsillapító, ilyesmi -, mire lehet szükség, mi jöhet közbe. De a gyermek kifogyhatatlan “meglepetéstár”. Szerencsére nekünk van egy jó patikánk, ami a kínálata alapján nagyrészt a drogériát is kiváltja: prevenciopatika.hu. A mi szempontunkból is kiváltja (mármint a felnőttekéből), de baba-cuccokban is verhetetlen volt, mikor Máté megszületett. Illetve, amíg csak vártuk őt. És oda, a “Prevencióba” nem járunk el, mert rendelni szoktuk a dolgainkat. Házhoz. Ez főleg a szülés előtti hetekben volt pótolhatatlan, de azóta is nagyon kényelmes.

És legutóbb megmentette a nyaralásunkat is, az, hogy ők kiszállítanak. Gyorsan és bárhová. Volt, amit mi hagytunk otthon, akadt, amire váratlanul lett szükségünk, de mindent meghozott a Prevenció Patikából a futár, Siófokra is! Nem csoda, mert óriási futárhálózattal dolgoztatnak, hogy jusson mindig “ember” minden csomagra. Egy neves futárszolgálatról van szó, megnézhetitek kik ők a patika weboldalán.

No de visszatérve, akkor szoktunk rájuk igazán, amikor még csak a pocakban volt Máté, majd megtartottuk az onnan rendelés szokását, miután megszületett. Baba-mama cuccok, előtte Inofolic Granulátum, mindent onnan szereztünk be, és szoktunk azóta is beszerezni.

A baba-mama dolgokon túl még hét további “nagykategória” van. (Általános) gyógyászat, életmód, intim dolgok, szépség, vitaminok és ásványi anyagok, vírusvédelem, dermokozmetikumok. Illetve van egy külön fül a “Mesébe illő akcióknak” is. Nem véletlenül. Ez a shop rengeteg leárazással fogad minden héten.

Nem csak házhoz rendelhettek, hanem mondjuk egy közeli csomagpontra, mint ahogy itt tettük Siófokon, lehet fizetni előre, de aki nem szeret úgy, az teheti utánvétes készpénz-úton is. Tehát tényleg egy minden szempontból modern megoldás a hétköznapokra. Nem okoz gondot, hogy nem magunk megyünk a gyógyszereinkért, mert lehet velük real-time chatelni, és rengeteg dolog miatt szeretjük még a weboldalukat. Főleg a blogjuk miatt. Ha nektek is bejön, új és kezdetben ismeretlen területként a “baba-mama” dolgok világa, meg fogjátok látni, hogy nem árt – sőt, szinte elhagyhatatlan – az új dolgoknak való utánaolvasás. A prevenciopatika.hu-n ezt is megtehetitek, mert mindenféle témában írnak, szinte mindenről. Rendelés előtt nem kell száz másik helyen keresgélni. Szavazzatok nekik legalább egyszer ti is bizalmat, nem fogjátok megbánni.