Egy remek nyaralás emlékei és tanulságai – hogyan alapítsunk bt-t

Hallottatok már a https://topcegalapitas.eu/bt-alapitas/ oldalról? Ha nem, akkor most elmesélek egy történetet arról, hogy mi anno hogyan alapítottuk meg a betéti társaságunkat, hátha ti is hasonló terveket szövögettek.

Mostanában leginkább a korábbi derűs nyaralások emlékeiből élek – mármint ami a lelki egészségemet illeti -, hiszen az utóbbi időben nem hogy hotelben nem voltunk, de még nagyon kirándulni se. A vendéglátás bedöglött, a hotelek és szálláshelyek többsége zárva tart, sokuk tönkre is ment az elmúlt időben. Ha pedig végre itt a hétvége és kiruccannánk valamerre, teljesen felesleges tervezgetni, mert minden tele van emberrel, hiszen mindenki egyetlen helyre tud menni: a szabadba.

Szerencsésnek tartom magam éppen ezért, mert nekem rengeteg olyan élményem és emlékem van, amire ha visszagondolok, akkor végtelen melegség tölti el a szívem és lelkem és megszűnik bennem minden keserűség és rossz gondolat. Függetleníteni tudom magam attól, hogy most nem mehetek egy wellness hétvégére, vagy egy 3 napos római kiruccanásra. Helyette olyan dolgok járnak a fejemben, mint egy nagyon kedves tavaly nyári pihenés, amikor a testvéremmel nagyon fontos lépéseket tettünk meg abba az irányba, amerre most tartunk. Ez volt az a nyaralás ugyanis, ahol megálmodtuk, hogy vállalkozásba kezdünk és betéti társaságot fogunk alapítani.

A pihenésről hazatérve felkerestünk egy könyvelőt azért, hogy átbeszéljük a jelen helyzetünket, ötleteinket és kikérjük a tanácsát ennek a gyakorlati megvalósíthatóságáról. Mármint nem a vállalkozásra tevékenységére vonatkozólag, hanem a kereteket illetően. Első körben azt tanácsolta, hogy látogassuk meg a topcegalapitas.eu oldalát és hogyha tetszenek a feltételek, akkor náluk hozzuk létre a cégünket. A várható bevételek és költségek alapján azt ajánlotta nekünk, hogy betéti társaságban gondolkodjunk, ami a vállalkozási formát illeti, mert anyagilag így fogunk a legjobban járni.

Az egyeztetést követően persze fontolóra vettük és külön, ketten is átbeszéltük az elhangzott tanácsokat. Először az ajánlott https://topcegalapitas.eu/bt-alapitas/ oldal lehetőségei között néztünk körül – és leltünk is azonnal megoldásra a vállalkozás indítását illetően.

A topcegalapitas.eu egy olyan cég, akik abban segítenek, hogy az induló vállalkozások zökkenőmentesen tudják megtenni az első lépéseket. A szolgáltatásaik között szerepel a cégalapítás, a cégmódosítás és a székhely szolgáltatás is. Ahogyan azt a https://topcegalapitas.eu/bt-alapitas/ cím is sejteti, a cégalapításon belül is többféle dologban tudnak segítséget nyújtani. Így lehet szó betéti társaságról, vagy korlátolt felelősségű társaságról, a topcegalapitas.eu-nál borítékolhatóan találunk olyan szakértőket, akik végig viszik nekünk ezeket a procedúrákat.

A bt. alapításra alapvetően háromféle csomagot ajánlanak, mi is ezek közül választottuk a számunkra leginkább megfelelőt – de erről később. Ez a három csomag nem más, mint az egyszerű bt. alapítás, ahol egy egyszeri díj megfizetéséért cserébe segítenek nekünk a cégalapítás ügyeit elintézni. Mit jelent ez? Egyrészt, lehetőségünk van egy egyórás, személyes konzultáció során minden kérdésünket feltenni és megvitatni a szakértővel, miközben elintézzük a cégalapításhoz szükséges papírügyeket. Az iratokat az ügyvédjük ellenjegyzi, majd teljes körű cégbírósági képviselet mellett elindítják nekünk a cégalapítási folyamatot hivatalosan is. A cégbírósági bejegyzést követően értesítenek bennünket, mi pedig tudjuk tovább folytatni a szükséges lépéseket (bankszámla, NAV lejelentkezés, stb.).

Hogyha csak ezt a szolgáltatást vesszük igénybe, akkor gyakorlatilag az ügyvédi díjat kell kifizetnünk, ami egy bt. alapítás esetében 17 900 Ft plusz áfa. Ha viszont ennél összetettebb szolgáltatást szeretnénk igénybe venni, mint például ha székhelyre is igényt tartanánk, akkor további két lehetőség közül választhatunk a https://topcegalapitas.eu/bt-alapitas/ kínálatában.

A bt. alapítás mellett székhely szolgáltatást igényelni kétféle módon van lehetőségünk: vagy Budapesten, fővárosi székhellyel, vagy pedig vidéken, újlengyeli székhellyel, IPA mentesen. A fővárosi székhely esetében 29 900 forintot kell fizetnünk, amiért cserébe a cégalapításban való segédkezés mellett 6+1 hónap székhelyet is bérlünk magunknak. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a bt-nk a topcegalapitas.eu által kínált székhelyre kerül bejegyzésre, ott lesz kihelyezve a cégtábla és oda érkeznek a hivatalos dokumentumok, levelek és üzenetek. Mi pedig ezeket automatikusan megkapjuk általuk beszkennelve, digitalizálva, tehát a kisujjunkat sem kell mozdítanunk érte. Emellett pedig bármikor igénybe vehetjük a budapesti tárgyalók valamelyikét, amelyek ideális helyszínt nyújtanak egy-egy megbeszéléshez.

Ha viszont IPA mentesen szeretnénk székhelyet választani, mert utána számoltunk a könyvelővel, és úgy jött ki, hogy ez jobban megéri, akkor az újlengyeli csomagot érdemes választani, ahol 39 900 forint + áfába kerül a 6+1 hónapnyi székhely bérlés és a hozzá ingyenesen párosuló cégalapítás.

Nekünk tökéletes volt a budapesti székhely és a könyvelővel való előzetes kalkulációk alapján anyagilag is ez volt a racionális döntés, úgyhogy most már elárulhatom, hogy mi a fővárosi székhely szolgáltatással egybekötött csomagot igényeltük.

Nagyon sok érdekességet és kézzelfogható információt lehet még olvasni a https://topcegalapitas.eu/bt-alapitas/ oldalon, úgyhogy ha szeretnétek jobban elmélyedni a témában, akkor ajánlom, hogy látogassátok meg őket. Mi nem csalódtunk.