Így lett a nyaralásból mikrohullámú sütő vásárlás

A 2020-as nyaralás a meneküléssel volt egyenlő. Nem, nem a vírus elől menekültem, és nem is a feleségem, vagy a főnököm elől. Tavaly a költözéssel járó idegtépő feladatok üldöztek. Meg a költségek, de arról inkább ne is beszéljünk.

Hat esztendőt laktunk Budapesten a párommal, mire odajutottunk, hogy visszaköltözünk vidékre. Hiányzott már a kézzel tapintható csend, és a házi pálinka íze, már amennyit érezni lehet belőle. Így tavaly tavasszal belevágtuk a fejszénket életünk legnagyobb projektjébe, és kinéztünk magunknak egy családi házat vidéken. Alig pár éve épült, így nem volt vele komoly dolgunk, “csak” be kellett rendezni.

Na ez a feladat nekem pont elég volt ahhoz, hogy menekülőre fogjam. Három bútorbolt meglátogatása után bedobtam a törölközőt, és előrébb hoztam a nyaralás időpontját. A helyszín Siófok volt, mert a vírushelyzet újrarajzolta a határokat, de nem is bántam, hogy nem utazunk idén külföldre.

Egy gyönyörű wellness hotelt céloztunk meg, ahová 5 napra érkeztünk. Elsődleges célom az volt, hogy elfelejtsem a költözést, minden feladatával és nyűgjével együtt. Ez persze addig tartott, amíg meg nem érkeztünk a szobánkba, ahol a nejem eldöntötte, hogy neki pont ugyanilyen berendezés kell, mint amilyen itt van. El is kezdett kutakodni a neten, hogy honnan szerezhetne ilyen bútorokat. Meg sem mertem becsülni, hogy mennyibe került így berendezni a helyet, és ez olyan komoly sokkhatást helyezett rám, hogy én inkább elmenekültem a hotel bárjába, hátha találok ott valamit, ami megnyugtat.

Éppen a harmadik pohár folyékony antidepresszánsomat kortyolgattam, amikor helyet foglalt mellettem egy sorstársam. Ő azzal a feltétellel látogathatta meg a bárpultot, hogy rendeljen meg néhány konyhai eszközt otthonra, mire a felesége végez a masszázzsal. Ez volt az a pillanat, amikor ráeszméltem, hogy nincs menekvés. A költözés és berendezkedés valamiért megszállottan üldöz engem.

Azonban volt ennek a szitunak egy pozitívuma is. Az volt az elméletem, hogyha ezzel a sráccal rendelek én is egy-két műszaki eszközt, akkor olcsóbban megúszom, mintha a feleségemmel együtt válogatnék.

Így jutottam el a negyedik pohár Cuba Libre helyett a mikrohullámú sütő vásárlás fortélyaihoz. Kicsit jobban megismerkedtem a sráccal, aki mellém ült. Ő a bestmark.hu webáruházából rendelte a cuccokat a konyhájukba, és javasolta nekem is, hogy csekkoljam le az oldalt.

mikrohullámú sütő vásárlás

Gyorsan fel is kerestem a honlapot, és Gergő végig a segítségemre volt a vásárlásban. Egy nagyon szimpatikus weboldal fogadott, felhasználóbarát és átlátható felülettel. Könnyen el lehet igazodni a webshopban. Pár másodperc alatt megtaláltam az oldalt amit kerestem, és nem, nem csak azért, mert Gergő megosztotta velem minden tapasztalatát, cserébe egy koktélért.

Szóval megtaláltam a mikrohullámú sütőket, és kezdődhetett a vásárlás. 195 darab találatból válogathattam kedvemre. Mivel ez nem az én asztalom, és igazából csak gyorsan akartam jó mikrót venni, sőt, olcsón, elkezdtem szűrni a feltételeket.

Két nagyon fontos kritérium alapján szortíroztam ki azokat a termékeket, amiket tuti nem fogok megvenni. Az egyik szempont az árkategória volt. 40.000 Ft alatt terveztem mikrohullámú sütőt vásárolni, és ebből nem engedtem. A másik szempont az volt, hogy legyen benne grill funkció. Nem vagyok a konyha ördöge, szóval én a mikróban készítem el a legjobb fogásaimat, ezért ez elengedhetetlen volt számomra.

Ezek mellett még szűrhettem volna a találatokat gyártó, vezérlés, teljesítmény, időzítő, és még egy csomó szempont szerint, de így már csak 30 darab termék maradt, és ebből azért tudtam választani.

Mivel szépérzékem azért van, néhány eszközt a szemem is automatikusan likvidált, egybe pedig elsőlátásra szerelmes lettem. Nem gondoltam volna, hogy a költözés minden nyűgje ellenére még válthat ki belőlem ilyesmi érzést egy műszaki cikk. Oké, talán egy nagyképernyős TV, vagy egy házimozi rendszer, de nem egy mikró.

Ennek a darabnak viszont mégis sikerült. Szinte elképzeltem, hogy minden reggel ebben melegítek kávét a feleségemnek, és ebben készítem a grillcsirkét, amikor vacsorázni jönnek az apósomék.

Gergőnek is tetszett, ezért rákattintottam, és kezdetét vette az ilyenkor szokásos procedúra. Ilyenkor általában már alig várom, hogy végezzek a vásárlással, de mindig sok időt kell arra pocsékolnom, hogy elég információt találjak a termékről, amivel szemezek. Ebben az esetben ez nem jelentett gondot, mert a bestmarkt.hu-n minden nagyon részletesen le volt írva. A műszaki adatokat átolvasva nem maradt bennem kérdés, bár ha maradt volna, akkor azt megkérdezhettem volna az ügyfélszolgálattól e-mailben, vagy telefonon.

Az értékeléseket is megnéztem, amiket a korábbi vásárlók hagytak ott az utókor számára. Ez mind pozitív volt, szóval nem maradt bennem kétség. Bár makacs vagyok, szóval lehet akkor is megvettem volna, ha csak rosszat írnak róla.

Jól látható helyen fel volt tüntetve az is, hogy 12 hónap garancia jár a temékre, ami nagyon megnyugtató, ha bármi történne.

Vetettem még egy utolsó pillantást a többi mikróra is a kínálatban, elvégre hosszútávú döntést hozok, nem aprózhatom el. Volt ugyanebből a modellből kisebb, 23 literes változat is. Amit én néztem, az 28 literes, és egyértelmű volt számomra, hogy a nagyobbat választom.

Mivel már biztos voltam benne, hogy ez lesz az az eszköz, ami a következő években szolgálni fog engem a konyhában, nem maradt más hátra, mint a rendelés leadása. Kosárba tettem a mikrót, és folytattam a rendelési folyamatot. Ekkor láttam, hogy akár hitelre is vásárolhattam volna, ehhez pedig egy kalkulátor is el volt helyezve az oldalon. Persze, ez egy ilyen kiadásnál nem jött szóba, de jó tudni, hogy ilyen is van. Jó eséllyel ki is fogom még használni a lakberendezés során.

Ugyanezen az oldalon fel volt még tüntetve 6 “kitüntetés” is, amit a webshop kapott. Ezek igazolták, hogy megbízható és korrekt áruházban készülök vásárolni.

Regisztráció nélkül folytattam a vásárlást, és választottam a 4 féle fizetési, illetve a 3 féle szállítási mód közül. Bankkártyával fizettem, ami zökkenőmentesen ment, és a személyes átvételt választottam, mert a futár előbb érkezett volna, mint ahogy én végzek a nyaralással. Ez azért is volt könnyen kivitelezhető, mert a cég fizikai boltja este 19:00-ig nyitva van, szóval munka után is be tudtam térni a termékért. Erre Gergő hívta fel a figyelmem, de a honlap “kapcsolat” menüpontja alatt is fel volt tüntetve ez az információ.

Leadtam a rendelést, és a nyaralás utáni első munkanapon meg is érkeztem az üzletbe, hogy átvegyem a terméket, amit még aznap este örömmel mutattam meg a feleségemnek. Biztosak voltunk benne, hogy nagyon jó szolgálatot fog tenni az új, vidéki házban.

Így lett a nyaralásból mikrohullámú sütő vásárlás. Végül amit csak tudtam, a bestmarkt.hu-ról rendeltem az új házba, és egyszer sem kellett csalódnom, sem a termékben, sem pedig a webáruházban.