Kismama egy hotelben

A terhesség meglehetősen váratlanul ért: nem volt időm se babaruhákat, sem pedig babaváró könyveket beszerezni. Lányos zavaromban csak örülni tudtam a hírnek, noha azért meg is voltam ijedve, hiszen, az ember sosem tudhatja igazán, hogy készen áll-e teljesen a gyereknevelés nemes feladatára.

Mindenesetre, ahogy teltek a hónapok, és egyre inkább gömbölyödött a pocakom, feltámadt bennem a vágy a kismama fotózás iránt. Szerencsére, a párom sem ellenezte tüzes vasakkal az ötletet: holott ő aztán nemigen nyitott semmire, amit egy kicsit is magamutogatásnak lehet nevezni.

Az egyik kedvenc sorozatom egy hotelben játszódik: innen jött a felvetés, hogy egy szálloda talán különleges és izgalmas helyszín lehetne a kismama fotózáshoz.

Némi lelkesedéstől eltelve, neki is ugrottam az internetes keresőoldalaknak: abban a reményben, hogy megtalálom a megfelelő tudású, megbízható fényképészt az ötlet megvalósításához.

Ekkor találtam rá a szoboszlaikriszti.hu nevű oldalra, ahol azonnal jó minőségű, szimpatikus fotók jöttek velem szembe. Fel is vettem a kapcsolatot a fényképész nővel, és hamarosan kaptam is időpontot a fotósorozat elkészítéséhez.

Rendkívül segítőkész, és türelmes volt, pedig hozzám aztán kell némi hidegvér, mivel – nem szándékosan persze – szeretek variálni, és nehezemre esik elfogadni, ha valami nem követi teljesen az elképzeléseimet.

Szoboszlai Kriszti nagyszerűen belelátott ebbe az attitűdbe, mert semmiféle megértési probléma nem merült fel: minden kérésemnek igyekezett eleget tenni, és a fotózással rövid idő alatt meg is voltunk.

Legnagyobb örömünkre, a képek csodásan sikerültek: a megérkezésük után azonnal elhelyeztük őket a lakásban, és -fura módon – valahogyan a kételyeimre is jó hatással vannak. A fotókat nézegetve egyre inkább elhiszem, hogy jó anya leszek.